Climatizare si aer conditionat. Cum să alegi sistemele potrivite

Share

Climatizare Si Aer Conditionat

Cum Să Alegi Sistemele Potrivite

Pentru că mulți oameni au confuzii legate de climatizare si aer conditionat, în acest articol am detaliat tipurile acestora. În plus, găsești și o listă utilă pentru a face alegerea potrivită în funcție de funcționalitate și tipul de sistem.

Să ai confort termic asigurat, indiferent de anotimp și de locul în care stai este important. Sigur ți s-a întâmplat măcar o dată ca pe temperaturi caniculare să rămâi fără aer condiționat.

Situația în care rămâi fără căldură iarna este și mai îngrozitoare, așa că cel mai indicat este să alegi sisteme bune și care nu te lasă la greu.

Dacă urmează să achiziționezi sisteme de climatizare și aer condiționat, stabilește, mai întâi, care este spațiu de care dispui. Cât de mare poate să fie sistemul pe care îl cumperi? Cât de des îl vei folosi și pentru ce?

După ce ai stabilit aceste chestiuni poți începe căutarea. Doar așa vei alege un model care chiar să-ți satisfacă nevoile și să-ți fie util în locuință.

Cum sa alegi sisteme de climatizare si aer conditionat

La momentul actual, piața abundă de sisteme de acest fel. Poate deveni obositor să cauți și să analizezi care este cea mai bună soluție pentru tine. Ca să fie mai ușor, uite ce să ai în vedere:

Funcționalitate

Ai nevoie doar de aer condiționat sau și de căldură? Cum tehnologiile moderne au devenit atât de bune, poți achiziționa un model care să dea căldură iarna și aer rece vara.

Unele modele pot încălzi locuința optim chiar dacă afară sunt -25 de grade celsius.

De exemplu, sistemele de la Netcom Activ echilibrează perfect temperatura, aerul proaspăt, umiditatea și purificarea aerului. Pentru că folosim doar aparate inteligente energetic, acestea au funcții multiple pentru performanță și eficiență.

În plus, orientează-te după un sistem care este și silențios. Sigur îți poți imagina ce zgomot fac aparatele vechi sau care nu funcționează corespunzător. Creează-ți un mediu numai bun de relaxare și alege un sistem care nu produce un zgomot puternic și deranjant.

Tipul de sistem

De obicei, sistemele de aer condiționat sunt de tip single split sau multi split. Sistemele single au o unitate superioară și una inferioară.

Sistemele multi sunt mai potrivite pentru locuințele mari și au o unitatea superioară și mai multe de tip interior.

Mai poți alege și unități de perete sau de pardoseală. Cele de perete sunt cele mai întâlnite și se montează pe perete, pe partea superioară. Unitățile de pardoseală pot fi de tip standard sau încastrate în perete.

Performanța

Aici trebuie să iei în calcul capacitatea de răcire și de încălzire, adică parametrul BTU. Dacă acest parametru este mai mare, atunci și zonele pe care le poate încălzi sunt mai mari.

Ca să-ți faci o idee, ai nevoie de în jur de 20 BTU ca să încălzești sau să răcești un metru de suprafață. Pentru maximul de confort, este bine să respecți acești indici. Iar dacă ți se pare complicat să faci alegerea asta, poți oricând să ceri părerea specialiștilor.

Așadar, dacă vrei să faci o alegere care să se potrivească mănușă cu ce ai nevoie, poți oricând să contactezi echipa Netcom Activ.

Funcțiile suplimentare

Ce ai vrea să facă în plus aparatul de climatizare și aer condiționat? Îți spuneam că la Netcom Activ comercializăm sisteme moderne, astfel că poți opta pentru unul care are și funcții separare. Este vorba despre control prin wifi sau funcții de purificare sau dezumidificare.

Cauți sisteme care să fie prietenoase cu mediul?

Dacă pentru tine este un aspect important, poți alege sisteme de aer condiționat care să fie prietenoase cu mediul.

La Netcom Activ, aparatele noastre utilizează tehnologii unice în domeniu datorită unui GWP scăzut (potențial de încălzire globală). Așadar, sunt mai eficiente pentru casă și pentru tine și pot fi chiar reutilizate.

Iar dacă grija pentru sănătatea ta este la fel de importantă, atunci alege un sistem care garantează o calitate superioară a aerului. Sistemele moderne au funcții de purificare și curățare a aerului, exact ce ai nevoie dacă locuiești în oraș sau în zone aglomerate.

Pentru că o astfel de investiție este una de durată, sfatul nostru este să te îndrepți către sisteme care își fac treaba bine și care se integrează perfect în mediul tău. Doar așa te asiguri că vei petrece timpul în confort, fără să-ți faci griji că e vară, iarnă sau poluare peste medie afară.

Dacă vrei sisteme moderne de climatizare și care să ofere eficiență maximă, intră pe site-ul nostru și descoperă toate serviciile: https://netcomactiv.ro/servicii/ Pentru informații suplimentare, te invităm să ne suni la 0230 521 268 sau 0330 402 000

Alte articole

SC NETCOM ACTIV SRL

J33/288/2000, RO13151595

Str. Humorului nr. 58, Jud. Suceava, Comuna Şcheia

0230 521 268

0330 402 000

office@netcom-activ.ro

Scroll to Top