De ce ai nevoie de o pompă de căldură pentru casa ta

Share

De ce ai nevoie de o pompă de căldură pentru casa ta

Dacă ești în căutare de pompă de căldură, acest ghid te va ajuta să o găsești pe cea potrivită casei tale, fie că vrei să înlocuiești complet un sistem de încălzire și răcire sau vrei să treci la unul mai nou și mai eficient.

Deoarece absorb și mișcă căldura mai degrabă decât să ardă combustibilul pentru a o genera, pompele de căldură sunt excepțional de eficiente din punct de vedere energetic.

În plus, ele sunt și ecologice în comparație cu alte sisteme de control al climei. Pompele de căldură sunt alimentate cu energie electrică.

O pompă de căldură este, practic, un sistem de încălzire și răcire. Utilizează energia din surse exterioare (precum sol, aer sau apă) pentru a încălzi sau răci o clădire. Pompele de căldură funcționează transferând căldura dintr-o sursă la alta, în timp ce utilizează o substanță refrigerantă.

Componentele principale ale unui sistem de pompă de căldură sunt:
• unitatea exterioară, care extrage căldura din sursa exterioară;
• unitatea interioară, care transferă căldura în interiorul clădirii;
• conducta de conectare dintre cele două unități.

În momentul când sistemul de încălzire este activat, compresorul din unitatea exterioară comprimă refrigerantul, fapt care duce la încălzirea lui.
Ce se întâmplă apoi este trecerea refrigerantului prin conducta de conectare către unitatea interioară, unde căldura este transferată cu ajutorul unui schimbător de căldură.

În schimb, în timpul procesului de răcire, procesul este invers. Compresorul din unitatea exterioară răcește refrigerantul, care transferă apoi căldură din interior către sursa exterioară.

Acesta este sistemul de funcționare a unei pompe de căldură. Aceste sisteme sunt incredibil de eficiente energetic și pot fi utilizate atât pentru răcire cât și pentru încălzire.

De ce să achiziționezi o pompă de căldură?

Vrei să economisești. Multe modalități de încălzire a casei pot fi costisitoare,
însă o pompă de căldură te ajută să economisești bani în timp, chiar dacă incluzi și costul instalării. Pentru că utilizează energia din sursele exterioare ca să
încălzească și să răcească o clădire, pompele de căldură sunt foarte eficiente energetic. Consumul de energie și costurile asociate încălzirii sunt mult mai reduse decât în cazul sistemelor tradiționale.
Îți dorești versatilitate. Poți utiliza pompele de căldură atât pentru încălzire cât și pentru răcire. Le poți utiliza în orice anotimp, chiar și împreună cu alte sisteme, pentru a asigura performanțe optime.
Cauți sisteme durabile. Pompele de căldură au o durată de viață lungă și pot fi utilizate cu succes fără să fie nevoie de reparații sau întrețineri costisitoare.
Pot fi instalate în orice mediu. Pentru că pot fi alimentate cu energie din surse precum solul, apa sau aerul, pompele de căldură pot fi instalate în orice mediu și se pot adapta necesităților oricărei clădiri.

Vrei să economisești. Multe modalități de încălzire a casei pot fi costisitoare,
însă o pompă de căldură te ajută să economisești bani în timp, chiar dacă incluzi și costul instalării.
Dorești să reduci amprenta de carbon. Aproximativ jumătate din consumul zilnic de energie al unei case este destinat încălzirii. Trecerea la o pompă de căldură reduce emisiile de carbon legate de încălzire cu 40%. Este una dintre cele mai importante modalități de a reduce amprenta de carbon, fără să schimbi modul de viață cu care ești obișnuit.

Cele mai bune soluții de climatizare – Netcom

Pentru că o pompă de căldură susține armonia unei întregi case, sistemele pe care le găsești la Netcom Activ sunt inteligente din punct de vedere energetic, oferindu-ți confortul pe care ți-l dorești pentru tine, indiferent de spațiul de care dispui.
La Netcom Activ găsești pompe de căldură aer-apă, cu temperatură ridicată, care-ți oferă atât încălzire, răcire cât și apă menajeră într-un singur sistem.
În plus, îți oferim unele dintre cele mai economice soluții de încălzire de pe piață, care ating cele mai mari etichete energetice. Vei vedea diferențele pe factură, iar amortizarea se face într-un an.

Dacă îți dorești o astfel de pompă de căldură pentru casa ta, află mai multe despre soluțiile noastre aici: Climatizare și aer conditionat – Netcom Activ

Alte articole

SC NETCOM ACTIV SRL

J33/288/2000, RO13151595

Str. Humorului nr. 58, Jud. Suceava, Comuna Şcheia

0230 521 268

0330 402 000

office@netcom-activ.ro

Scroll to Top